14 maj 2011

"Praktisk rasism" i skolvärlden.

Fler vill starta friskolor >>>>>

Skolorna är största mötesplatsen mellan invandrare och svenskar. De svenskar som har resurser segregerar sig bort från detta möte så mycket de bara kan. Detta är "praktisk rasism", som jag ser det.

Ett annat område där den verkliga rasismen visar sig är boendet. Svensk medelklass bor i etniskt rensade vita enklaver och vill inte ha invandrare i närheten.

Att de sedan går ut och med sin mun påstår något helt annat gör ju inte det hela bättre. Jan Helin är ju ett bra exempel på en sådan person.

2 kommentarer:

  1. Nej, det handlar inte om någon ”rasism” utan helt enkelt om preferenser och det är ett faktum att de allra flesta, om de inte tvingas till annat, föredrar och trivs bättre med att bo och omge sig med människor av samma etnicitet som är ungefär som de själva. Det visar både verkligheten och undersökningar från t.ex. Storbritannien:
    It is an uncomfortable conclusion from happiness research data perhaps - but multicultural communities tend to be less trusting and less happy.

    We've done work here which shows that people, frankly, when there aren't other pressures, like to live within a comfort zone which is defined by racial sameness.

    Länk
    Det är därför t.ex. syrianer/assyrier i stor utsträckning väljer att bosätta sig tillsammans i Södertälje och svenskar som emigrerar till spanska solkusten väljer att bosätta sig tillsammans med andra svenskar. Det innebär naturligtvis inte att syrianer/assyrier eller svenskar/spanjorer i allmänhet är ”rasister” lika lite som någon som föredrar att lyssna på hårdrock och umgås med likasinnade måste gå runt och hata alla med annan musiksmak!

    Varför i hela friden skall man tvinga på människor ”möten” som de själva inte vill ha? T.ex. Jan Helin är ju ett typexempel på den typen av hycklare som vill tvinga på andra människor ett samhälle som han lika lite som de allra flesta själv vill bo i.

    SvaraRadera
  2. Jo, just det.... men många kan inte välja utan tvingas acceptera de "möten" som påtvingas av den politik som förs.... av personer som själva undviker dessa "möten".

    SvaraRadera