10 juni 2011

Advokatsamfundet kan inte svassa för kungahuset.

http://realtid.se/ArticlePages/201106/10/20110610091957_Realtid165/20110610091957_Realtid165.dbp.asp

http://www.dn.se/debatt/sveriges-advokatsamfund-far-inte-svassa-for-kungen

Sveriges advokatsamfund har offentligt tagit kungens parti i kungaskandalen och dömt ut hans antagonister. Detta har skett utan att vare sig bevis lagts fram eller rättegång hållits. Detta är en omöjlig position för den organisation som företräder samtliga landets försvars­advokater. Anne Rambergs uttalande från förra veckan – som backats upp av ordföranden Tomas Nilsson – är oförenliga med hennes roll som generalsekreterare. Nu finns bara en väg för Anne Ramberg och Advokatsamfundet: Backa från uttalandet och erkänn övertrampet. Annars finns ingen annan utväg än att avgå, skriver Per E Samuelson.



Sveriges advokatsamfund har alltså offentligt tagit kungens parti i kungaskandalen: Kungen måste tala sanning! Och dömt ut kungens antagonister: Man kan inte lita på kriminella. Detta har skett utan att vare sig bevis lagts fram eller rättegång hållits.
Detta är en omöjlig position för den organisation som företräder samtliga landets försvarsadvokater. Vi som försvarar ”kriminella” var och varannan dag. Vi kan inte ha ett advokatsamfund som utan bevis agerar som om de vore ombud för kungahuset. Och som utan bevis och rättegång dömer ut alla ”kriminella” som människor man inte kan lita på.




1 kommentar:

  1. Advokatsamfundet skall man inte heller tro på mycket jäv korruption.

    SvaraRadera